Skip to main content

Dat is schrikken...

Het was voor mij een hele eer om bij de Wannebiezzshow ‘speciaal voor jou’ , in het theater de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen, te mogen komen fotograferen. Het werd een geweldige ervaring, en, ja dan wil je wel dat de foto’s goed lukken…

De eerste show was echt buffelen; trap op, trap af en dat steeds weer heen en weer. Bij de tweede show die avond kon ik veel beter de rust bewaren. Ik wist wat er ging komen en kon veel beter inschatten waar ik op welk moment het beste kon staan.
Ik stond dan ook redelijk op mijn gemak, voor de kijkers rechts tegen het podium aan, Gilles te fotograferen. Ineens zie ik in mijn ooghoek Arie, al zingend en gitaar spelend, recht op me af rennen. Al kwam hij helemaal vanaf de andere kant van het podium, ik moest echt snel reageren, want hij had er vaart in. Hij rende vlak voor Rocco langs, die zichtbaar schrok. Gelukkig zong Rocco door of er niets gebeurde.
Ik reageerde door direct mijn camera te richten. Zag al snel dat de belichting voor die stand niet klopte. Stelde zo goed als mogelijk bij, maar merkte dat, en veranderen, en scherpstellen op een rennende Arie, niet meeviel. Voor ik er erg in had stond hij pal voor me, nog steeds zingend en spelend.
Toen hij later aan me vroeg: ‘Hoe is die foto gelukt?’ Twijfelde ik echt of het goed zou komen. Arie vertelde dat hij dacht dat ik mijn speciale Fisheye lens er op had zitten, en baalde al dat dat niet zo was.
Bij het nabewerken zag ik deze foto en wist ik; yes, het is wel degelijk gelukt!
En aan het lachende gezicht van Rocco te zien, kon hij de verrassing wel waarderen. En Arie? Hij vindt deze foto gelukkig helemaal top.
Dit zijn wel echt bijzondere momenten en leveren ook bijzondere plaatjes op.

Thx Arie!!!

 

Benieuwd naar deze coronaproof show van 4 september 2021: 

Klik hier voor een compilatie: Speciaal voor jou


Op 16 oktober 2021 stonden de Wannebiezz wederom in de Stadsgehoorzaal met Ol de Wee Zing maar mee, deze keer zonder coronabeperkingen en dus voor een bomvolle zaal.

Voor deze compilatie klik hier: Ol de Wee Zing maar mee