Tanja Otten

Plezier in het leven is iets waar ik altijd naar streef en dat is ook wat ik in mijn fotografie tot uiting wil laten komen.

Ik wil genieten van wat ik doe en als ik geniet, steek ik mijn enthousiasme zelden onder stoelen of banken.  Als mijn enthousiasme mij het stuiterbal gevoel geeft, weet ik, dat ik weer een mooie herinnering heb gemaakt.  En zo’n herinnering wordt nog leuker als ik het plezier kan vastleggen op een foto.  

Fotograferen is voor mij genieten, maar ook een moment van totale concentratie, nergens anders mee bezig zijn.  Helemaal opgaan in dat moment.  Genieten van wat ik zie, van wat ik doe; met als resultaat een mooie herinnering op foto.

Dierenfotografie was mijn eerste liefde, en mijn voorkeur voor tijgers, leeuwen, wolven en beren zal zeker nooit verdwijnen.  Daarnaast is huisdieren vastleggen op een manier dat hun karakter tot uiting komt een geweldige leuke uitdaging.  Het moet voor zowel het baasje als het dier een leuke ervaring zijn en precies dan geniet ik van top tot teen.  Het dier, de situatie en het moment bepalen mede de foto, waardoor er nooit een foto hetzelfde zal zijn.

Een gelukzalig gezicht omdat iemand een mooie herinnering op foto heeft gekregen, is voor mij de ultieme beloning.

Ik hou er van als iemand geniet van wat hij of zij op dat moment doet.  Je ziet het terug in de ogen, in de uitstraling en dat vastleggen op foto is geweldig om te doen.  Het fotograferen van mensen is juist daarom zo leuk en ik ben blij dat ik me in 2017 hierin ben gaan verdiepen.
Ik was altijd in de veronderstelling dat het fotograferen van dieren moeilijker is dan mensen, maar beide hebben zo hun eigen specifieke punten waar je als fotograaf rekening mee moet houden.  Waar een dier vaak geen notie heeft van een camera, zal een mens zich vaak anders gaan gedragen voor de lens.  Directe communicatie met een mens is makkelijker dan met een dier, zeker een wild dier, maar of dat altijd zorgt voor een betere foto, is maar de vraag.  Het liefst leg ik emoties vast of een mooie karakteristieke uitstraling van iemand.

Naast deze twee fotografieonderdelen blijft het ook altijd leuk om buiten te fotograferen. Een wandeling door de natuur of door een stad en dan proberen vast te leggen wat me op dat moment raakt of opvalt.

In 2019 heb ik kennis mogen maken met podiumfotografie en dat werd op slag een nieuwe liefde.  Muziek doet iets met een mens, het raakt, het komt binnen, het verzacht pijn; kortom het is magisch.  En dat magische ding combineren met foto’s maken, is geweldig om te doen!

Ik sta in principe open voor alle soorten fotografie en vind het leuk om mij in nieuwe onderwerpen te blijven verdiepen.

Mocht u van mijn fotografiekwaliteiten gebruik willen maken, kan dit altijd in overleg.
Het is voor mij geen werk maar hobby, daarom zal ik enkel ingaan op opdrachten die mij leuk lijken.  Als er kosten aan verbonden zijn, vraag ik een onkostenvergoeding.

contactpagina

Wat fotografie voor mij inhoudt?
‘Fotograferen is zien, alles zien, ook wat het menselijk brein automatisch invult of juist weglaat.  Dat is de sport waar ik van geniet. Daar zit wat mij betreft de kunst van een mooie en/of goede foto.’

Mijn opleiding:
De eerste beginselen van het fotograferen heb ik mijzelf eigen gemaakt en voor de verdieping een schriftelijke cursus gevolgd.
Toen ik weer een stapje voorwaarts wilde, heb ik diverse praktijk cursussen gevolgd, die mij grote sprongen lieten maken.  In eerste instantie ging ik mij steeds meer toeleggen op een specifiek vlak van fotografie, maar door cursussen te blijven volgen gebeurde juist weer het tegenovergestelde en ben ik mij juist steeds breder gaan oriënteren.
Spelenderwijs leren heeft mijn voorkeur; oefenen, oefenen en nog eens oefenen en leren van je eigen fouten.
Maar een foto enkel aan het toeval overlaten, is niet wat ik prefereer.  Ik wil weten hoe mijn camera werkt.  Weten welke instelling ik nodig heb voor het resultaat wat ik voor ogen heb.

Apparatuur:
Sony A7III full frame,  Sony A77II APS-C.
Mobiele fotostudio met achtergrond, daglicht-en flitslampen.

Het belangrijkste wat ik de afgelopen jaren geleerd heb, is dat fotografie niet alleen over techniek gaat.  Het gaat ook over smaak.  Je vindt iets mooi of juist niet.  Dat mag.
Ik heb besloten dat ik enkel nog dingen wil maken, die ik mooi vind. Daarom bestaat deze website uit foto’s waar ik van hou en waar ik een voorliefde voor heb.

Ik hoop dat jullie er ook van kunnen genieten. Ik wens iedereen in ieder geval veel plezier!

 

 

Om het kijkplezier voor u te bevorderen zijn de foto's op deze site verkleind zodat de laadsnelheid van de pagina's en foto's sneller gaat, hierdoor kan er bij inzoomen wat ruis te zien zijn.
Voor alle foto's op deze site geldt Copyright Tanja Otten.  De gebruikte muziek is met toestemming van de Wannebiezz.