Skip to main content

Boven het podium

Wordt het een zetje of niet…

Helemaal Hollands en de Wannebiezz gaven op 12 september 2020 een coronaproef optreden in Villa Thalia Rotterdam, en later zou blijken dat dit het laatste optreden zou worden voor een lange, lange tijd.
Ik mocht die avond fotograferen en ik was erg in mijn nopjes met de plaats die ik toebedeeld had gekregen. De podiumverlichting was echt een verademing voor mijn fotografenhart, dus de avond kon vanaf de start al niet meer stuk.

Tegen het einde van de show werd mij gevraagd of ik een foto wilde maken vanaf een stellage boven het podium, zodat alle artiesten en het publiek er op konden….en het publiek zat uiteraard ivm corona verspreid, dus een leuke uitdaging.
Helemaal Hollands was bezig met zingen. Er werd me verteld dat de Wannebiezz het podium op zouden worden geroepen en dan moest ik al klaar zitten op de stellage. Ik ging dus van te voren achter de coulissen staan. Verkende alvast het trapje en de stellage en was blij dat ik totaal geen last van hoogtevrees heb en dat ik een paar kilo was afgevallen; het trapje was zeer stijl, zeer smal en eenmaal boven moest ik een stuk door de reling naar beneden gaan hangen om de foto te kunnen maken. Tijdens de solo van Carlo was Leo buiten mijn oog veld even de kleedkamer ingelopen. Ik hoorde van de manager dat Carlo en Leo nog wat meer nummers zouden zingen voordat het fotomoment kwam, dus ik stationeerde me tussen de artiestenkleedkamer en het podium in. Arie kwam naast me staan en we stonden wat te kletsen en te luisteren naar Helemaal Hollands. Leo kwam totaal onverwacht uit de kleedkamer, ik dacht dat hij aan de zijkant van het podium stond. Gezien de solo van Carlo er op zat, moest Leo snel het podium op. Arie en ik stonden echter in de weg. Er werd mij door de manager toegeroepen ‘Ga eens aan de kant’. Uh ja, ik was al druk aan het zoeken hoe ik dat moest doen. Want ik had twee keuzes, voor Leo uit het podium oplopen of Arie een zetje met mijn heup geven zodat Leo ons op het loopbrugje kon passeren. Beide niet echt toffe opties, grinnik. Mijn ondeugende kant koos uiteraard voor het geven van een zetje aan Arie. Gelukkig voor mij zette Arie zelf een stapje opzij waardoor ik Leo kon laten passeren. En gelukkig was hij op tijd op het podium, pfieuw.

Kort daarna kreeg ik het seintje om op mijn plekje boven het podium te gaan zitten en kwam het fotomoment van onderstaande foto….

Gemaakt met gevaar voor eigen leven hahahahaha, maar oh wat is het mooi en super leuk om te doen. Dit is genieten. 

 

Nieuwsgierig naar de muziek van deze bands, klik hieronder op de link:

Liedje van de Wannebiezz 'Vandaag mag nooit meer overgaan'

Liedje van Helemaal Hollands 'Wat is ze lekker'