Skip to main content

Trouw zijn geeft gedonder

Op een maandagmiddag in april mocht ik fotograferen bij de opnames van de videoclip van de Wannebiezz. Toen ik die mogelijkheid kreeg, zei ik echt geen nee! Wat een beleving.

In Dordrecht aangekomen, stond iedereen al klaar en kon het van start.

In het begin was het even zoeken naar het beste plekje om te gaan staan. Ik maakte me niet echt druk, want opnames moeten toch talloze keren over worden gedaan voordat het er goed opstaat. Uh, nee dus! De Wannebiezz zijn echt rasartiesten. Eén take en dan staat het er op.

Gelukkig voor mij moest het wel vanuit verschillende hoeken worden gefilmd.  De hoek dat zij rechtuit moesten zingen en er vanaf de zijkant werd gefilmd, staat me in het bijzonder bij. Ik stond namelijk in mijn uppie recht voor hen, op nog geen meter afstand en drie paar ogen boorden zich in die van mij. Ze begonnen met zingen en ik mocht niet meer bewegen, want dat zou dan zichtbaar zijn op de film. Ik heb het idee van mezelf, dat ik best stevig in mijn schoenen sta, maar ik voelde nu toch echt een stuk ongemakkelijkheid en verlegenheid via mijn ruggengraat omhoog kruipen. Het was behoorlijk intens wat er op me af kwam. Ik was blij dat mijn camera er als ‘schild’ tussen zat. Maar oh wat was dit gaaf!

De opnames in het ‘donker’ waren extra speciaal. Heel tof om zo met het licht te kunnen spelen.
Daarna kwamen de figuranten.  Die werkruimte was wat kleiner en ik kroop steeds dichter naar de cameraman, want hij had het beste plekje hahahaha.
Erg leuk om te zien hoe zo’n opname in zijn werk gaat.
Dankzij de grote inzet van alle betrokkenen, is er een mooi eindresultaat:

De videoclip Trouw Zijn Geeft Gedonder

En ik kan niet anders zeggen dat ik mega trots ben op deze serie foto’s.

Mijn fotoreportage Trouw Zijn geeft Gedonder