Skip to main content

Coronadiner

Wereldwijde pandemie, niets kan en mag meer, 1,5 meter is de norm. Alles is gesloten, dan zoek je naar oplossingen. Je bent jong en je wilt wat, krijgt een heel andere lading…

Maart 2020 Nederland gaat op slot, alles is dicht, blijf binnen en heb geen contact met anderen is het advies. En dan wordt het voorjaar. Op een mooie dag eind april ben ik toch heel voorzichtig even naar buiten gegaan met mijn fotocamera. Zorgvuldig anderen ontwijkend, bij niemand in de buurt komen. Een gevoel in je lijf dat niet te beschrijven is. Maar dit was absoluut nog de periode dat het mensen, op afstand, dichter tot elkaar bracht. De 1,5 meter respecterend, maakte je praatjes, zei je gedag en genoten we massaal van de kleine dingen die ons vreugde bracht.

Ik liep op Rotterdam-zuid richting het eiland van Brienenoord en zag toen twee jonge meiden genieten van een pizza in  het zonnetje. Ik zag hun blijdschap. De ongewone aanblik deed mij glimlachen.

De restaurants waren dicht, afhalen mocht wel, maar thuis op eten is saai…
Deze meiden hadden zo’n leuke oplossing verzonnen, dat ik ze gewoon even moest aanspreken en uiteraard deze foto moest maken!